CS Phoenix Constanța lansează proiectul MOTORIA Fest, un proiect ce dorește să îi îndrume pe cei mici către mișcare fizică și sport!
Ne vom distra cu exerciții fizice și sport pe ritmuri de dans, coordonate de instructori de dans, ne înscriem cu toți într-o super competiție de ȘTAFETĂ, alături de îndrăgitele mascote, dar și multe alte surprize!

SCOPUL proiectului “MOTORIA Fest“ este sprijinirea unei vieţi sănătoase prin mişcare şi sport în general, în scopul evitării obezităţii infantile şi sedentarismului indus de tehnologia ultra modernă a gadgeturilor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Cultivarea si stimularea interesului populaţiei tinere din Constanţa pentru practicarea sportului în general;
  2. Educarea copiilor şi tinerilor din Constanţa în plan intelectual, psihologic, moral şi fizic prrin practicarea sportului
  3. Întegrarea socială a populaţiei tinere din Constanţa prin atragerea in practicarea unor activităţi sportive în vederea educării unui stil de viaţă sănătos şi a prevenţiei unor comportamente de risc;
  4. Creşterea stării de sănătate a populaţiei tineredin Constanţa  prin practicarea unui sport de la vârstă frageda;
  5. Oferirea de alternative la tehnologia modernă de petrecere a timpului liber în folosul sănătăţii prin exerciţii fizice şi sport
  6. Formarea în timp, de sportivi care să practice diferite sporturi la nivel naţional.

În cadrul proiectului MOTORIA Fest, CS PHOENIX CONSTANTA, va derula următoale acţiuni:

1. FLASH MOB DANS – PENTRU SĂNĂTATE

Derularea acţiunii„FLASH MOB DANS – PENTRU SĂNĂTATE

în unităţile de învăţamânt de stat din Constanţa presupune realizarea de exerciţii fizice şi sport pe ritmuri de dans coordonate de instructori de dans, acompaniaţi de voluntari ai proiectului, aflaţi pe o scenă amenajată cu imaginea proiectului şi echipamente de sonorizare şi lumini, la fiecare din unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa, selectate pentru acest proiect.

Elevii fiecarei unităţi scolare vor fi prezenţi să ia parte la cel mai frumos moment dedicat SĂNĂTĂŢII prin MIŞCARE ŞI DANS chiar la şcoală.

La începutul acestei acţiuni va fi transmis conceptul proiectului: FAC MIŞCARE – SUNT SĂNĂTOS

Pe scena corespunzator amenajată cu echipament de sonorizare, vor urca instructructori de dans care vor coordona momentul de „FLASH MOB” cu toţi elevii acopaniaţi de profesori. Atmosfera va fi animată de 1-2 mascote.

2. ŞTAFETE JOCURI SPORTIVE

Derularea acţiunii „ŞTAFETE JOCURI SPORTIVE” în unităţile de învâţământ de stat din Constanta presupune exerciţii specifice/ştafete din jocuri sportive precum baschet, handbal şi fotbal sub îndrumarea instructorilor de baschet, handbal şi fotbal acompaniaţi de voluntari ai proiectului, pe un teren amenajat în aceeaşi unitate şcolară unde se desfăşoară acţiunea 1, „FLASH MOB”: DANS – PENTRU SĂNĂTATE

pe osuprafaţă modulară multisport dotată cu porti de handbal/fotbal şi panouri de baschet.

După participarea la acţiunea 1„FLASH MOB”: DANS – PENTRU SĂNĂTATE, elevii vor lucra sub indrumareainstructorilor de baschet, handbal şi fotbal acompaniaţi de voluntari ai proiectului, pe terenul de sport special amenajat cu suprafaţa modulară multisport şi porti de handbal/fotbal şi panouri de baschet, exerciţii specifice jocurilor sportive baschet, handbal şi fotbal. Atmosfera va fi animată de 1-2 mascote.